Albert Verdeyen in de tour

Tijdens de ronde van Frankrijk kookt chefkok en Brusselaar van het jaar Albert Verdeyen voor de Lotto Belisolploeg. Welk menu helpt Jurgen Van den Broeck op het podium? Waarop draait de sprintmotor van André Greipel? En hoe viert Jürgen Roelandts zijn verjaardag?

12 juli: de zwaarste alpenrit

Jurgen Van den Broeck kruipt dichterbij het podium. Titelverdediger Cadel Evans verloor tijd. En Jurgen sloop van plaats 8 naar plaat 5 in het klassement. Lotto Belisol-kok Albert Verdeyen maalt ondertussen heel wat kilometers in zijn rijdende keuken. "Maar het uitzicht in de Alpen is magnifiek."

9 juli: tegen de tijd

Het peloton rijdt vandaag 41 kilometer tegen de klok. Wat doen cadel Evans, Bradley Wiggins en Fabian Cancellara, de specialisten onder de tijdrijders? En waar strandt Jurgen Van den Broeck, de beste tijdrijder uit de stal van Lotto Belisol? 

 4 juli: Greipel grijpt 'm

Vandaag snuift het peloton de zeelucht op. De vierde etappe voert de renners langs de Atlantische kust van Abbeville naar Rouen. André Greipel is het snelste thuis. En terecht, want Albert heeft viskes gebakken. De Brusselse chef serveert een carpaccio van rundsvlees. Hoofdgerecht is penne met een trio van vis: zalm, kabeljauw en filet de merlan. "En Greipel die kan serieus fretten."

 2 juli: de verjaardag van Jürgen Roelandts

De renners van Lotto Belisol loodsen sprintkanon Greipel perfect naar de finish. Maar in de laatste meters springt wereldkampioen Mark Cavendish nog over de Duitser. Geen etappewinst dus. Maar wel reden tot feest: Roelandts wordt vandaag 27 jaar. "Hij eet graag chocolade-mousse," weet Albert Verdeyen. "en ik laat mijn chocolade smelten in een beetje bier, bruine Grimbergen."

Reacties
FM Brussel live

goeiedag, bonjour

met liesbeth bernolet

speelt nu: Sam Smith 'Money On My Mind'

FM Brussel zegt