ancienne belgique lonkt naar het amerikaans theater

de ancienne belgique is op zoek naar een extra concertzaal. dirk de clippeleir, algemeen directeur van de ab, heeft zijn oog laten vallen op het amerikaans theater in het ossegempark, in laken. momenteel wordt het gebouw nog gebruikt door de vrt. maar de openbare omroep heeft besloten om het huurcontract niet te verlengen. daardoor komt de zaal in juni leeg te staan.

al sinds vorig jaar was de ab op zoek naar een extra concertzaal en met het vrijkomen van het amerikaans theater lijkt ze die nu ook gevonden te hebben. “de zaal is vanaf de zomer beschikbaar en zou voor ons een mogelijkheid zijn. maar dat is nog allemaal in de voorwaardelijke wijs”, aldus de clippeleir. momenteel is de belgische overheid de eigenaar van het amerikaans theater.  het is nog afwachten of de regie der gebouwen de zaal te koop zal stellen of zal verhuren.

volgens de clippeleir heeft een culturele instelling als de ab niet het nodige geld om de zaal te kopen. hij zoekt nog steeds naar een oplossing die mogelijk in samenspraak ligt met de overheid of een privépartner. "het theater geeft ons de kans  om een ouder publiek te bereiken door eerder zittende concerten te organiseren", zegt de directeur in goeiedagbonjour.

het amerikaans theater dateert van 1958 en werd na de wereldtentoonstelling door de nir, de toenmalige radio - en televisieomroep, in gebruik genomen.

Reacties
FM Brussel zegt