Anspachlaan autovrij op zondag

15 jun 2012In juli en augustus zal de Anspachlaan op zondagnamiddag vanaf 12uur 's middags autovrij gemaakt worden. Dat hebben de organisatoren van PicnicTheStreet aan FM Brussel bevestigd. Zo kan de protestpicknick de hele zomer lang plaatsvinden.

"Deze toelating is een beloning voor alle mensen die vinden dat de auto te veel plaats inneemt in Brussel en voor iedereen die is komen picknicken," licht Bram van PicnicTheStreet toe. "Het is een teken dat eendracht macht maakt. Over de taalgrenzen heen. Het is mogelijk om zonder politieke partij of zonder subsidies iets te verwezelijken op korte termijn. Het opiniestuk van Philippe Van Parijs dateert nog maar van drie weken geleden."

Of deze toelating niet gezien moet worden als een electorale stunt, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen? "Dat kan je zo zien. Maar de burgemeester kan ook het goede voorbeeld geven naar zijn collega-burgemeesters toe. Wij zijn tevreden dat onze actie opgepikt wordt. Er is lange tijd niets gebeurd. Nu is er eindelijk actie. We moeten het positief bekijken", aldus Bram. 

Reacties
FM Brussel zegt