broken glass heroes en van jets op het vijverfestival

09 jul 2011het park van dilbeek doet vandaag dienst als festivalweide. het prachtige vijverpodium staat er letterlijk op de vijver en aan de andere kant van het gemeentehuis vind je het zuiden zindertpodium. met nog randanimatie en tientallen eetkramen worden er naar verwachting meer dan 10.000 bezoekers gelokt. chantal en kim brengen vanaf 15u verslag vanuit de fm brussel-bus.

marble sounds en buurman openden het bijzondere hoofdpodium. gianni en pieter van marble sounds waren ook de eerste gasten bij kim. meestal spelen ze in kleinere clubs. een gezapige weide op klaarlichte dag is voor hen dus een vrij ongewone ervaring. op een paar kleine technische details na zijn ze heel tevreden over hun set.

voor buurman is het de eerste keer op het vijverfestival. hij vraagt zich af hoe ze erin geslaagd zijn het podium zo op te bouwen. het publiek begint de nummers van deze op en top vlaamse band te herkennen. de meest aanstekelijke refreinen worden zelfs uit volle borst meegezongen.

terwijl buurman aan zijn set begon kwamen the intergalactic lovers langs de fm brussel-bus. ze worden de hype van het moment genoemd maar blijven daar zeer rustig onder. ze speelden als eens eerder op een podium op het water maar de herinneringen daaraan zijn minder vrolijk. de vorige keer werden ze in italië bijna opgegeten door de muggen. daar zullen ze straks wellicht minder last van hebben.

reporter saïd gaat ondertussen kijken naar de drumfanfare en de capoeiragroep aan het gemeentehuis. een beetje verderop ligt het kinder- en tienderdorp waar je zelf je vriendschapsbandjes, hoeden, badges en nog veel meer kan maken.

chantal was maar al te blij dat ze the broken glass heroes mocht ontvangen. het project van pascal deweze en tim vanhaemel krijgt nog een vervolg tijdens de festivalzomer. ondanks de goede kritieken op de plaat is shet binnenkort voorgoed gedaan voor de groep. daarna staan er ongetwijfeld weer andere projecten te wachten op de heren.

de afsluiter van dit festival stond hier al eens in 2007. toen leidde een combinatie van drank en adrenaline voor onvergetelijke taferelen en een sprong in de vijver van de bassist. benieuwd wat dat gaat geven nu ze nog enkele uren later mogen spelen.

Reacties
FM Brussel live

fm weekend

met yasmina el messaoudi

speelt nu: Lion Babe 'Where Do We Go'

FM Brussel zegt