brosella ontvangt zijn peetvader

10 jul 2011the king of this en the queen of that. het zijn vaak gehoorde superlatieven in de muziekwereld. maar er is maar één godfather van brosella jazz en dat is toots thielemans. vanavond speelt hij nog eens in het feeërieke groentheater. vanaf 20u neemt jempi plaats in de fm brussel-bus voor een wel heel bijzondere uitzending van jazz station.

lander gyselinck mocht vandaag zelf zijn gasten uitnodigen. organisator henri vandenberghe gaf hem carte blanche om zijn programma samen te stellen. met Georgia Anne Muldrow en Dudley Perkins smokkelt hij hip-hop binnen op dit jazzfestival. de repetities waren beperkt tot de soundcheck vlak voor het optreden maar hun uitermate swingende optreden kon was zeker een verrijking voor deze editie van brosella.

de band fly ontstond tijdens een opnamesessie. het klikte vrijwel meteen tussen de artiesten. in januari komt er een nieuwe plaat uit maar toch treden ze niet zo vaak op. met jempi sprak hij over het belang van stilte en harmonie in hun muziek.

 

Reacties




FM Brussel zegt