de fm brussel academie

Bij FM Brussel krijg je als stagiair, vrijwilliger of jonge beroepskracht een intensieve coaching. Je leert er snel alle knepen van het radiovak en wordt er gestimuleerd om door te groeien. Tientallen FM Brusselaars vonden zo een interessante job bij de stadsradio of bij een ander mediabedrijf.

- stage

Dankzij de vaste samenwerking met Vlaamse hogescholen en universiteiten in Brussel, creëert FM Brussel jaarlijks meer dan 150 stageweken op zijn redactie. Als je de opleiding radio aan het Rits volgt, kom je zeker als stagiair bij FM Brussel terecht. Als je journalistiek studeert aan de Erasmushogeschool Brussel, kom je in contact met lesgevers die werken voor FM Brussel. Maar ook studenten van andere hogescholen en universiteiten in de hoofdstad krijgen de kans om kennis te maken met de werking van de stadsradio.

- vrijwilligerswerking

Op FM Brussel is er plaats voor meer dan 100 vrijwillige medewerkers. Vrijwillig radiotalent uit Brussel en omgeving wordt ingeschakeld als DJ, presentator, reporter of redacteur. 's Avonds en in het weekend worden de meeste programma's bijna volledig gemaakt door vrijwilligers.

- coaching

Bij FM Brussel zijn meerdere professionele radiomakers betrokken bij de coaching. Kim Ponsaerts begeleidt alle stemmen van de zender, Koen Van Dijck coördineert de vrijwilligerswerking, Jo Wuyts neemt de coördinatie van de stagewerking op zich, Sasha Van der Speeten geeft feedback sessies en Jeroen Roppe volgt het hele proces op. Nieuwe medewerkers kunnen ook een beroep doen op een logopediste en op de know how van de redacteurs, reporters, presentatoren en technici van FM Brussel.

- doorstroming

Dankzij de FM Brussel Academie en de personeelspolitiek van de zender kan je snel doorstromen naar andere functies binnen of buiten het bedrijf. Bekende FM Brussel-stemmen als Chantal De Smedt, Yasmina El Messaoudi, Lotte Van Den Bogaert, Melina Verbeeck, Bruno Op de Beek, Saïd Al-Haddad, Bram Van de Velde of Johan De Smet begonnen hun radiocarrière bij de stadsradio. Andere stemmen zoals Annabelle Van Nieuwenhuyse, Liesbeth Bernolet, Kim Ponsaerts en Jeroen Roppe deden elders ervaring op en kregen snel een grote verantwoordelijkheid op FM Brussel. De afgelopen jaren stroomde ook meer dan 40 FM Brussel-medewerkers door naar grote mediahuizen. Andere redacties kregen er zo uitstekend opgeleide radiomakers en een pak expertise over Brussel bij. Bekende FM Brussel-ambassadeurs zijn o.m. Astrid Philips (presentatrice Q-Music), Rosalie Pieters (VTM nieuws), Karolien Debecker (presentatrice MNM), Ronald Verhaegen (presentator Radio 1), Marjan Temmerman (VRT Nieuws), Bert Rymen (VRT nieuws), Iris Van Hoof (Radio 2), Niels Vandeloo (Radio 2) en Jelle Frencken (anker Kanaal Z).

 

 

Reacties
FM Brussel live

brussel op zondag

met emilie harnie

speelt nu: Infinity Ink 'Infinity'

FM Brussel zegt