gedicht gedichter gedichtst

26 jan 2012gedichtendag. ook op jouw stadsradio: de brusselse dichter 'jee kast' geeft dichttips aan leken. en jij mag zelf gedichten maken met tien opgelegde woorden. onze vliegende reporters gaan op zoek in brussel en omgeving naar poëtische events. dat, en uiteraard veel meer.

- in het klein kasteeltje hangen er gigantische letters op de ramen. als je wat beter kijkt, merk je dat het haiku's zijn, op post-its dan nog wel. vliegend reporter saïd ontcijfert ze.

- de brusselse dichter 'jee kast' geeft je een hele dag tips om zelf een gedicht te schrijven. maar wie is die brusselse dichter eigenlijk?

- in brusseleer grijpen de cursisten nederlands naar de pen. ze krijgen er een workshop om kennis te maken met poëzie. niet gemakkelijk vinden ze, want "poëzie is niet voor iedereen weggelegd".

- de leerlingen uit het vijfde middelbaar in het kunsthumaniora brussel repeteren voor hun optreden op gedichtendag. komen de zenuwen al op?

- kijk eens naar de grond op het begijnhofplein in brussel. tussen de kasseien ligt daar een gedicht begraven. een mysterie dat de italiaanse dichter fabio scotto en brussels kunstenaar richard venlet kunnen verklaren.

- tien woorden. pen. papier. maak er een gedicht van: start. de luisteraar, jij dus, maakt zelf gedichten.

Reacties
FM Brussel zegt