gratis fietsen op doktersvoorschrift?

het brussels gewest overweegt om de stadsfietsen van villo gratis aan te bieden op doktersvoorschrift. het project loopt al in straatsburg en staatssecretaris de lille, bevoegd voor mobiliteit, onderzoekt of zoiets ook in brussel mogelijk is.

professor peter clarys van de vub, specialist in fysieke activiteit en gezondheid, vindt het een goed idee om de mensen meer in beweging te krijgen. “we moeten de meest voor de hand liggende opties gebruiken. maar de mensen kunnen evengoed wandelen op doktersvoorschrift en daar is geen extra investering voor nodig”, aldus clarys. fietsen in een grootstad is niet altijd even vanzelfsprekend. volgens clarys zijn er dan ook andere barrières die moeten doorbroken worden in brussel om de mensen meer te laten bewegen.

“iedereen zou elke dag een halfuur moeten bewegen”, vindt clarys, “maar op basis van welke criteria wordt zo’n doktersvoorschrift gegeven? en hoe ga je de abonnementen controleren?” een abonnement voor villo kost 30 euro per jaar en het initiatief heeft veel succes.

Reacties
FM Brussel live

fm weekend

met yasmina el messaoudi

speelt nu: Royal Blood 'Figure It Out'

FM Brussel zegt