het brussel van aeroplane

14 mei 2012Wie is Aeroplane? En wat vindt hij van Brussel? Heeft hij veel favoriete plekjes in onze hoofdstad? Deze week hoor je Vito de Luca a.k.a. Aeroplane vertellen over 'zijn Brussel'. Waar eet hij? Waar drinkt hij? Waar danst hij? Alle zijn smakelijke tips vind je hier.

Vliegende Reporter Lotte op stap met Vito 'Aeroplane' in Brussel.

- Op stap in de Zuidstraat, waar er veel muziekwinkels zijn. Winkels waar je kabels en instrumenten kan kopen. Waar hij graag komt is Keymusic. Ook Music & Sound is zo'n winkel, één van de enige winkels waar je kleine analoge instrumenten kan kopen. Een winkel waar hij vooral inspiratie zoekt.

- Op café 'Chez Franz' een café in de wijk waar hij woont: de Kasteleinswijk. Een klein kroegje zonder luide muziek. Lekkere koffie en vriendelijke mensen.

Vito - 'Aeroplane' - over Brussel.

1. Vito woont al een jaar in Brussel, in de kasteleinswijk. Brussel heeft alles wat hij nodig heeft, vooral: voedsel om 4u 's nachts. Iets waar een DJ vaak nood aan heeft.

2. Brussel is een internationale stad voor Vito. De hoofdstad van Europa, met veel Engelsprekenden, maar je zit even snel met een 'echte Belg' op café. Vito zelf spreekt Engels, Italiaans, Spaans, Siciliaans en een beetje Nederlands. Zijn dialect, zegt hij zelf, lijkt wat op dat van Jean-Claude Van Damme.

3. Eén van z'n favoriete plekken in Brussel is een boekenwinkel 'Filigranes', recht tegenover de Amerikaanse ambassade. Een winkel met binnenin een coffee-shop waar je boeken kan lezen terwijl je een sandwich eet en een koffietje drinkt.
Een gelijkaardige zaak is 'Cook And Book' in Sint-Lambrechts-Woluwe, waar hij ook graag vertoeft, en waar men zelfs, naast boeken, vinyl verkoopt.
Wat leest Vito? Vooral biografieën en grafische boeken over schilderijen, fashion en kleding.

Adressen:
- Librairie Filigranes
Kunstlaan 39
Etterbeek
- Cook And Book
Place Du Temps Libre 1
Sint-Lambrechts-Woluwe

4. Vito eet te graag, maar is nu op dieet. Hij is italiaans, dus z'n grootmoeder zal altijd de beste kok ter wereld blijven.
Hij eet graag op een plek vlak bij hem in de buurt: 'La Locanda'. Een Italiaans pasta-restaurant, waar de chef de pasta perfect klaarmaakt.

Adres:
- La Locanda
Waterloosesteenweg 433
Elsene

5. Vito zal je ook vaak terugvinden in 'La Piola' een wijnbar én Italiaans restaurant in de Kasteleinswijk. De eigenaars hebben onlangs een tweede etablissement geopend: 'La Piola 2', waar je enkel visgerechten vindt. Opnieuw traditioneel Italiaans.

Adressen:
- La Piola
Edelknaapstraat 2
Elsene
- La Piola 2
Amerikastraat 90
Elsene

6. Nog een Italiaans restaurant waar je Vito vaak zal vinden is 'Da Giovanni', een klassieker in het Brusselse. Een restaurant dat er al altijd geweest lijkt te zijn. Hij is vooral gek van de Sicialiaanse desserts die hij anders enkel in Sicilië vindt. Sinds een tijdje heeft het restaurant ook een buffet als lunch. Volgens Vito het beste Italiaanse eten in de wereld. Dimitri from Paris komt soms van Parijs naar Brussel, énkel om bij 'Da Giovanni' te eten.

Adres:
- Da Giovanni
Leuvensesteenweg 303
Schaarbeek

7. Belga Queen is voor Vito een typische Belgische brasserie waar iedereen een mening over heeft. Maar telkens hij er gaat eten is het eten lekker. Vooral de typische gehaktballen zijn z'n favoriet én meteen ook het goedkoopste gerecht op de kaart. Een plek waar hij met z'n muzikale vrienden naartoe gaat: Cosy Mozzy en Kavinski schoven hun benen er al samen met hem onder tafel.

Adres:
- Belga Queen
Wolvengracht 32
Brussel

8. Het nachtleven in Brussel. Al z'n favoriete clubs hebben de voorbije jaren de deuren moeten sluiten: Dirty Dancing en Libertine Supersport onder andere. Fuse blijft één van de klassiekers waar hij als 15-jarige al ging feesten. Al z'n helden heeft hij er aan het werk gezien. Maar hij heeft vooral mooie herinneringen aan St.Dic.
Vito Aeroplane heeft trouwens nooit gespeeld in Fuse. Bij deze een oproep aan de eigenaars.

Adres:
- Fuse
Blaesstraat 208
Brussel

 

Reacties
FM Brussel zegt