housesitting in Brussel

10 jul 2012Zes weken lang trekt melina met haar valies door Brussel en de rand om er op het huis van een vakantieganger te passen. Dieven afschrikken, gras afrijden, de hond uitlaten en de buurt verkennen. Deze week verblijft ze in groot-Bijgaarden.  

12 juli - de rand, waar fietsers thuis zijn

Melina verkent Dilbeek per fiets. De Konijntjesroute voert haar door de Dilbeekse deelgemeenten. Bram polst naar Melina's geografische kennis van haar nieuwe thuis.

9 juli - Groot-Bijgaarden: wonen in de rand

Melina laat Jette achter zich en ruilt de stad voor de rand. Een week lang woont Melina in Groot-Bijgaarden waar ze past op het huis van Betty en haar familie. Het huis bewaken en eitjes rapen, da's wat Melina

5 juli - Jette: foto's kijken met een baby

Tijd voor cultuur. Samen met Joke en haar dochter Nina verkent Melina atelier 340 in Jette. Nog tot 16 september loopt daar de fototentoonstelling Habana Cuba.

4 juli - Jette: ondertussen in Frankrijk

Melina let op het appartement van Filip en Caroline. Bram belt Filip die op vakantie is in de franse bourdeauxstreek. "ik vind het een heel leuk idee om vanuit andermans woning Brussel te verkennen."

3 juli - Jette: groene vingers

Melina ziet het groen. plantjes van Filip en Caroline krijgen het nodige water. Maar Melina ziet het graag wat grote. Met Naomie en Mathias van de Jeugdbond voor natuur en milieu bezoekt ze De Boomgaard. In september organiseert JNM ook het grote confituurweekend, waarop de oogst geproefd wordt.

2 juli - Jette: de sleuteloverhandiging

Melina komt aan bij haar eerste logeeradres. Een week lang past ze op het huis en de plantjes van Filip en Caroline in Jette. Filip toont Melina het appartement en overhandigt de sleutels.

Reacties
FM Brussel zegt