live couleur café 2012: zaterdag

30 jun 2012het is eindelijk zomer. net op tijd om van de tweede dag van couleur café een succes te maken. de affiche voor vandaag is zeer divers en heeft voor ieder wat lekkers. headliners zijn the subs, de la soul en sean paul. nadia en chantal ontvangen de belangrijkste bands in de fm brussel-bus en laten je mee genieten van de beste concertfragmenten.

het prachtige weer en de zomerse ambiance vormen een ideale combinatie om optimaal te kunnen profiteren van het eerste zomerweekend. op couleur café zullen de bars en de vele eetkramen de hele dag druk in de weer zijn. maar het zijn natuurlijk de muzikanten die de hoofdrol opeisen.

dat geldt zeker voor het brusselse la chiva gantiva. ze zijn een oude bekende van het festival en speelden hier al in 2010. vandaag openen ze de phoenix stage. aan nadia biechten ze op niet nerveus te zijn en dat ze helemaal klaar zijn om het verwende publiek van couleur café het beste van zichzelf te geven.

sarah carlier is één van de jongste artiesten van het weekend. ze heeft net haar examens afgerond en kijkt uit naar een muzikale zomer. ze is wel wat onder de indruk van al die grote namen naast haar op de affiche. de zenuwen beginnen al wat toe te nemen als ze voor haar optreden langskomt op de fm brussel-bus.

voor le peuple de l'herbe heeft couleur café geen geheimen meer. ze staan hier dit jaar al voor de vijfde keer en behoren stilaan tot het meubilair. in hun vijftienjarige bestaan is hun publiek blijven verjongen en zijn ze steeds meer garant gaan staan voor een stevige ambiance op het podium.

manou gallo is meegekomen met mokoomba. ze vindt de fm brussel-bus de leukste plek van couleur café. nadia kan haar enkel gelijk geven. een deel van het album werd in brussel opgenomen. het is daarom een speciale avond voor de band. manou gallo was hier uiteraard al meerdere keren. nu komt ze met veel zin haar steun geven aan de talentvolle groep uit zimbabwe.

jali houdt van gesuikerde vrouwendrankjes en van couleur café. het is zijn debuut hier maar de sfeer bevalt hem meteen. je moet geen speciale gasten verwachten vanavond maar wel speciale versies van zijn nummers. uitkijken dus naar 21u30.

ruzzo en roldan zijn vooral bekend van orischas. deze zomer stelt hij zijn gloednieuwe project voor. het is een internationale bende die straks richting columbia trekt om verder te werken aan de nieuwe songs. vanavond geven ze hun tweede optreden.

the subs zijn één van de buitenbeentjes op deze editie van couleur café. ze spelen zelf een heel ander genre van muziek maar kunnen zich toch helemaal vinden in de line-up van vandaag. ze beloven een spetterende slotact op het univers-podium. het couleur café-publiek mag zich alvast verwachten aan een nieuwe song en meer dan voldoende aandacht voor het vrouwelijk schoon.

de fm brussel-bus werd plots het middelpunt van de belangstelling toen gentlemen bij chantal langskwam. heel wat fans stonden hen voor de studio op te wachten. hij is fier op zijn jamaicaanse afkomst maar brengt zijn muziek graag over de hele wereld. een dolenthousiast publiek ging helemaal wil tijdens zijn show op het hoofdpodium.

dat was eerder op de dag ook het geval bij caravan palace. ondanks het vroege uur was er al veel volk komen opdagen voor de openingsact op het univers-podium. ze proberen vanavond nog snel een aantal bands mee te pikken voor ze doorvliegen naar montreal.

in de phoenix-tent wordt de avond straks afgseloten door bomba estereo. ze zijn moe van het vele touren maar ook zenuwachtig voor de belangrijke opdracht die hen te wachten staat. chantal spreekt ze moed in en regelt een blind-date met de jongens van la chiva gantiva.

Reacties
FM Brussel live

bram van de velde

met bram van de velde

speelt nu: Kygo 'Stay (feat. Maty Noyes)'

FM Brussel zegt