met 600 schapen door brussel

14 sep 2010herder Johan Schouteden trekt met een kudde van 600 schapen doorheen brussel dezer dagen. de trektocht kadert in het internationale jaar van de biodiversiteit. rond de middag komt Johan aan in Ter Kameren Bos.

De 600 schapen en herder Johan Schouteden komen dinsdagnamiddag rond 14h aan in Ter Kameren Bos in Brussel. Ze wilden eerst in het Jubelpark toekomen, dichtbij de Europese Gebouwen aan het Schumanplein, maar de stad brussel laat geen dieren to in haar stadscentrum. Deze namiddag zullen er ook Europarlementariërs zijn.

De herderstocht kadert in het internationale jaar van de biodiversiteit: herderen is één van de oudste beroepen. Landschappen zijn meer dan eens ontstaan door het eeuwenlange gebruik door herders die je dan ook overal in de wereld tegenkomt.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat rondtrekkende schapen in staat zijn biodiversiteit te verspreiden. In hun vacht, met hun pootjes en door de uitwerpselen kunnen schapen zaden, sporenelementen, insecten en kleine diersoorten meedragen. Een herder kan met zijn kudde dus de versnipperde natuurgebieden met elkaar verbinden. Er zijn ook vogelsoorten die alleen in de buurt van een kudde schapen kunnen overleven.

Reacties
FM Brussel live

fm non-stop

speelt nu: Feist 'Inside and out'

FM Brussel zegt