ouders vrezen voor uitbreiding poelbos

25 okt 2011De gemeente Jette wil de capaciteit van de gemeentelijke school Poelbos aanzienlijk uitbreiden. De capaciteit zou zelfs verdubbelen. Zowel ouders als kinderen zijn ongerust. Bruno Bauwens, vader van twee kinderen die school lopen op Poelbos, hoort wat er leeft op de speelplaats.

"We zijn niet tegen een uitbreiding" klinkt het, "maar gaat het hier wel echt om een uitbreiding? Een aantal wijkschooltjes in Jette moeten sluiten en we vrezen dat het de bedoeling is die leerlingen te versluizen naar de site van Poelbos. Voor het gebouw Poelbos is het een uitbreiding maar voor het aantal plaatsen in het onderwijs is het geen oplossing."

kinderen ongerust

De kinderen klagen nu al over weinig plaats op de speelplaats. "Wegens plaatsgebrek in de refter gebeurt de lunch in shiften. Sommige kinderen kunnen pas lunchen om 13 uur. Meer leerlingen verbetert die situatie niet." zegt Bruno. "Poelbos is een mooie site, maar een verdubbeling van het aantal kinderen zou dat wel eens kunnen veranderen. Kinderen op elkaar stapelen als legoblokjes is onverantwoord"

weinig dialoog

Ouders zijn ook ongerust omdat ze niet op de hoogte zijn van de plannen. "Er is heel weinig dialoog met de gemeente. Het is niet duidelijk wat de gemeente precies van plan is en ouders willen gehoord worden. Misschien is het een idee om Poelbos uit te breiden naar een andere site?" vraagt Bruno zich af.

Reacties




FM Brussel live

fm non-stop

speelt nu: Mariah Carey 'Get your number'

FM Brussel zegt