zondag 27 mei in FM World

27 mei 2012annabelle stuurt je naar solidar XL, het feest van de solidariteit. jongeren vertellen hoe ze het magrittemuseum op stelten zetten en in peru vonden brusselse archeologen een bijzondere grafkamer. FM world is er zondag vanaf 10u.

vandaag is het vanaf 14u feest op het fernand cocqplein in elsene. Solidar XL is het feest van de solidariteit. vzw 'Y a d'la joie' is de centrale organisatie dit jaar.

met een videocamera maakten twee groepen allochtone jongeren en minderjarige asielzoekers de straten van Brussel onveilig. twee videokunstenaars leerden hen daarbij de knepen van het vak en maakten twee surrealistische kortfilms, gebaseerd op het oeuvre en de films van magritte. een radiostudio vol kinderen die over hun surrealistische avontuur komen vertellen.

archeologen van de ulb botsten tijdens hun opgraving in peru op een bijzonder graf. wat ze precies ontdekten, vertelt  Professor Eeckhout.

De Brusselse kunstenaar, Thiemoko Diarra en de New-yorkse danser Edward Morgan slaan de handen in elkaar voor een fijn kunstproject. een bijzonder mooi  project tussen ballet en schilderkunst over de grenzen heen.

rayan komt vertellen waarom je zondag naar brussels international op tv brussel moet kijken.

François Kasongo brengt wereldmuziek mee:'karamo' van afrocubism en 'life is real' van ayo. zijn internaionale uittips leiden je zaterdag 2 juni naar het ali kattab trio in espace senghor en de openingsceremonie van het bloemenfeest met ze batuca.

Reacties
FM Brussel live

fm non-stop

speelt nu: Kelis 'Rumble'

FM Brussel zegt